Oranžové hřiště

Hřiště využívají: není
Hřiště se nachází: Sídliště
Bezbariérové hřiště: ano
Na jaké hry je hřiště vybaveno, povrch: pohybové hry
multifunkční prolézačka, houpačka, houpací kůň, houpací půlkruh, točící překážky
Velikost hřiště: není
Povrch hřiště: kačírek

V listopadu 2007 proběhlo v pražské čtvrti Lužiny slavnostní otevření hned tří dětských hřišť. Komplex hřišť byl vybudován díky příspěvku Nadace ČEZ v hodnotě 2 miliony korun.

Rodiče s dětmi z lužinského sídliště mají k dispozici hned tři dětská hřiště. Nahradí tak dřívější prostory, které již neodpovídaly požadavkům na bezpečnost hry a hygienu. Dvě hřiště jsou navíc opatřena plotem, který má zamezit vstupu psů. První hřiště je vybaveno přesně pro potřeby dětí ve věku 3 – 6 let, nachází se zde prolézací domek se skluzavkou a pérové houpačky a tabule na malování. Druhé hřiště mohou navštěvovat starší děti (5 – 7 let), pro které zde byla vybudována větší prolézačka se skluzavkou nebo dvojitá houpačka. Poslední hřiště je určeno pro děti do 9 let. Ty si mohou hrát na prolézačce, pískovišti a několika pérových houpačkách. Veškeré herní vybavení je zhotoveno z kvalitních materiálů odpovídající požadavkům EU a zároveň pro děti v přitažlivém barevném provedení.