Projekty

Úvod » Kde pomáháme

• Podpora regionů

Grantový program zaměřený na podporu aktivit, které přispívají ke zkvalitnění života obyvatel ve všech regionech České republiky, zejména v oblasti zdravotnictví, dětí a mládeže, sociální oblasti, vědy a vzdělávání, ochrany lidského zdraví a lidských práv, kultury, životního prostředí, atd. Toto grantové řízení je nejrozsáhlejší co do počtu žádostí, tak do různorodosti podpořených projektů.

• Oranžové hřiště

Grantové řízení zaměřené na podporu výstavbu nových nebo rekonstrukci stávajících hřišť – dětských, sportovních i multifunkčních. Celkem již slouží dětem a dospělým v celé České republice více než 500 Oranžových hřišť.

• Stromy

Cílem grantového programu Stromy je podpora liniové výsadby. Obce mohou vysazovat nové aleje, stromořadí, protihlučné nebo protihlukové stěny a obnovovat původní liniovou výsadbu.

• Oranžový přechod

Cílem grantového programu Oranžový přechod je  zvyšování bezpečnosti chodců formou instalace osvětlení přechodů pro chodce. Nadační příspěvek je určen na instalaci osvětlení dosud neosvětlených nebezpečných přechodů v intravilánu i extravilánu.

• Oranžová učebna

Cílem projektu Oranžová učebna je pomoci školám zkvalitnit výuku fyziky a technických předmětů. Základní, střední a vyšší odborné školy mohou získat nadační příspěvek na pořízení odborného vybavení  účastí ve vzdělávacích aktivitách Skupiny ČEZ.

• Zaměstnanecké granty

O Zaměstnanecký grant může Nadaci ČEZ požádat  veřejně prospěšná organizace, ve které se aktivně angažují zaměstnanci Skupiny ČEZ - ať už se ve svém volném čase nezištně věnují práci s dětmi, seniory, handicapovanými, nebo aktivitám v zájmových, sportovních a dalších organizacích.

• Plníme přání

Projekt Plníme přání je charitativním projektem Skupiny ČEZ, jejích zaměstnanců a Nadace ČEZ. Oblast podpory vybírají sami zaměstnanci Skupiny ČEZ, sami také doporučují organizace a jednotlivce, ke kterým by měla pomoc směřovat. Vždy v předvánočním čase pak probíhá samotná akce. Zaměstnanci mají možnost darovat peníze, Nadace ČEZ přidá další část ze svých zdrojů.

• EPP - Pomáhej pohybem

Ať už s mobilní aplikací EPP- Pomáhej pohybem běháte, jezdíte na kole nebo chodíte na procházky, svou aktivitou a energií vždy generujete body pro vámi vybraný projekt, který Nadace ČEZ finančně podpoří.

• Oranžové kolo - charitativní akce Nadace ČEZ

Oranžové kolo je putovní interaktivní projekt, který nabízí příležitost aktivně pomáhat potřebným i široké veřejnosti. Pravidelně od jara do podzimu navštěvuje nadace se svými speciálně upravenými koly různé kulturní, společenské a sportovní akce a umožňuje návštěvníkům, aby minutou šlapání na oranžových kolech podpořili neziskové organizace.

• Oranžové schody - ukončeno (nadále je možné podávat žádosti v grantovém řízení Podpora regionů)

Oranžové schody mají za cíl odstraňování architektonických bariér na základních a středních školách. Školy mohou z nadačního příspěvku pořídit například mobilní plošiny či výtahy, které pomohou žákům a studentům se zdravotním znevýhodněním zpřístupnit školní budovy a začlenit se do běžného vyučování.